Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / A sajtóból: Országos Ökotursztikai Versenyt szervezett a Hunyadi Technikum

A sajtóból: Országos Ökotursztikai Versenyt szervezett a Hunyadi Technikum

2024. április 24.

Teol.hu

Szepesi László cikkéből

"A Szekszárdi Kajak-kenu Sportegyesület turisztikai központjában tartották az I. Országos Ökoturisztikai Verseny döntőjét, amelynek házigazdája a fennállásának 70 éves jubileumát ünneplő Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola volt. 

Az első fordulót márciusban tartották, mondta Kudari Hedvig, a VIP turisztikai oktatója, a verseny szervezője. Erre az ország turizmust, vendéglátást oktató iskoláiból neveztek csapatok, egyéni versenyzők. Nekik egy plakáttervet kellett készíteni, ezt bírálta a szakmai zsűri, s így került a majd félszáz induló közül hat csapat és egy versenyző a döntőbe.

Itt a résztvevők azt mutatták be, hogy ők miként ismertetnék meg Szekszárdot és környékét idegenekkel, turistákkal, összeállítva egy 3-4 napos kiránduló, túra- vagy üdülőcsomagot, mégpedig a Föld jövőjét is óvó, a fenntarthatóságot segítő ökoturisztika jegyében. Új, nagyszerű ötleteket várt, és kapott is a zsűri. Lehetett álmodni, kivételesen a pénz sem számított, csupán az volt lényeges, hogy a program minél környezetvédőbb, zöldebb legyen. Ugyanis a végső cél az, hogy a diákok, a versenyzők, ha majd később az idegenforgalomban aktívan részt vesznek, munkájuk során fontosnak tartsák a Föld védelmét, az ökológiai lábnyom csökkentését.

...

Délelőtt a hat csoport, s az egyetlen egyéni versenyző bemutatta prezentációját, azután pedig a zsűri értékelt. Az elnök, Holczerné Szentirmai Ágnes, a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségének elnöke volt, részt vettek a munkában a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának ökorurisztikai és környezeti nevelési osztályának, s az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központnak a szakemberei is. 

Kora délután, az eredményhirdetéskor a zsűri elnöke hangsúlyozta, a résztvevők jól, lényegre törően mutatták be a helyekre jellemzőket, figyeltek a közlekedésben is a környezettudatosságra, jó kommunikációs készségről adtak számot, s a csapatokon belül jó volt az együttműködés. Ez utóbbi a különösen fontos, tette hozzá, mert a turizmus az, ahol az ember egyedül nem megy semmire.

A díjakat, okleveleket a zsűri elnöke és a VIP igazgatója Bacher Erika adta át. A versenyben első lett a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumának csapata és a sorrend így folytatódott: Baranya Vármegyei SZC Zsolnai Vilmos Technikum, a BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum Budapest, a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum Szakképző Iskola, a Bajai SZC Bányai Júlia Technikum és Szakképző Iskola, a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum és a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata."

Teljes cikk

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva