Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / A külhoniaknak is megmutattuk - erdélyi delegáció járt a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben

A külhoniaknak is megmutattuk - erdélyi delegáció járt a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben

2019. november 08.

Egy hat fős erdélyi csoport látogatott az Ady tagiskolában működő Digitális Közösségi Alkotóműhelybe. A Szekszárdi Szakképzési Centrumban a közelmúltban, több mint 30 millió forintból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően egy igazi, XXI. századi modern oktató- és élményközpontot mutathattunk meg az erdélyi delegációnak. 

Az egyebek mellett lézervágó gravírozóval, többfunkciós – fúróval, esztergálóval ellátott – megmunkáló központtal, 3D nyomtatóval, programozható varrógéppel, mikroeletronikai vezérlőkkel ellátott műhely elnyerte a delegáció tetszését, amelynek tagjait Juhász Gábor, a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumának igazgatója vezette körbe.

Mint tagintézményünk első embere elmondta, ebben a műhelyben élményközpontú oktatás folyik. A legfőbb cél, hogy a gyerekeket az alkotómunka irányába vigyék el.

Bacsó Miklós oktató a különböző gépek működési mechanizmusát vázolta fel a megjelenteknek. Elmagyarázta hogyan kell a lézervágó eszközökkel dolgozni, vagy a megmunkáló központtal alkotni. A bemutató végén pedig a géppel készített, fába gravírozott emléktáblákat adott ajándékba a csoport tagjainak.

Az erdélyi delegáció egyik tagja, Szén János a műhely megtekintése után azt mondta, nagyon tetszik nekik, hogy itt egyszerre több szakmával tudnak megismerkedni a diákok, jó, hogy egészében látnak munkafolyamatokat.

A Digitális Közösségi Alkotóműhelybe látogató csoport pénteken délelőtt a szekszárdi Vármegyeházán vett részt egy műhelymunkával egybekötött konferencián, amelyet a Tolna Megyei Önkormányzat szervezett. Az erdélyi csoportok szekcióra osztva járták Szekszárdot, az oktatási látogatott el műhelyünkbe. A rendezvény célja, hogy Tolna megye még szorosabbra fűzze testvérmegyei kapcsolatát Hargitával.

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva