Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. május
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Digitális Közösségi Alkotóműhely nyílt a Szekszárdi Szakképzési Centrumban

Digitális Közösségi Alkotóműhely nyílt a Szekszárdi Szakképzési Centrumban

2019. október 28.

Egy több mint 30 millió forintos beruházás nyitotta meg kapuit a napokban a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában, átadták ugyanis a Digitális Közösségi Alkotóműhelyt, amely, amellett, hogy nagyban hozzájárulhat a lemorzsolódás csökkentéséhez, nem csekély pályaorientációs funkcióval is bír.

A kifeszített nemzetiszín szalag mögött áll az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szakképzési és Felnőttképzési Fejlesztési Főosztályának vezetője, Menner Ákos, Dömötör Csaba, a Szekszárdi Szakképzési Centrum kancellárja, Csapó Gábor főigazgató, valamint Juhász Gábor, Ady tagintézményünk első embere. Szemben velük a szépszámú egybegyűltek.

Már csak néhány másodperc és sor kerül a szalag átvágására, amellyel hivatalosan is megnyitja kapuját a Digitális Közösségi Alkotóműhely. A szekszárdi tagintézményünkben található műhely egy több mint 30 millió forint értékű fejlesztés, amely a GINOP-6.2.3-17-2017-00038 Lemorzsolódás csökkentése a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiben” elnevezésű projekt keretében valósult meg.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy ilyen műhely kapcsolatba hozható a lemorzsolódás csökkentésével, pedig így van. A XXI. századi, modern technológiával – mások mellett számítógépekkel, 3D nyomtatóval – felszerelt helyiségben a tanulók gyakorlatilag az ötlettől a megvalósításig irányíthatnak, koordinálhatnak egy-egy folyamatot, amely sokkal élvezetesebbé teszi a mindennapi tanulást. Ötlet, tervezés, megvalósítás és a kész produktum.

Amellett, hogy a diákok elsajátíthatják a digitális technológia alapjait olyan ágazatokban, mint például a gépészet, elektronika, informatika, a műhelynek köszönhetően azonnali sikerélmények is várnak rájuk, amelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy igazán szeressék, amit tanulnak és ne hagyják el a választott pályájukat, szakmájukat, akár már középiskolás korukban.

A műhely emellett komoly pályaorientációs erővel is bír. A Szekszárdi Szakképzési Centrum nem csak a nyolcadikos, pályaválasztás előtt álló korosztályt szeretné megszólítani vele, hanem gyakorlatilag minden általános iskolást, aki egy kicsit is kíváncsi arra, hogy mennyi modern technológiát és innovációt rejt a XXI. századi szakképzés. A Centrum célja, hogy a diákok szervezetten tudják látogatni a műhelyt, ahol egy pályaorientációs szakértő is várja majd őket, hogy beszélgetésekkel és interaktív programokkal, szakkörökkel vezethesse be a fiatalokat a szakmák világába.

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva