Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Egy nap alatt a logisztika körül - 24 órás verseny

Egy nap alatt a logisztika körül - 24 órás verseny

2024. február 02.

Idén már 8. alkalommal hirdetett kétfordulós, országos logisztikai versenyt 11-15. osztályos középiskolás diákok számára a kecskeméti Neumann János Egyetem, amelyen a Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum első alkalommal, de mindjárt hat csapattal is indult. Mint azt Illyés-Móra Patricia a tanulók egyik felkészítő oktatója elmondta, tavaly éppen, hogy lecsúsztak a nevezésről, de idén már résen voltak. A versenyre való regisztráció egyben annak első, online fordulója is volt. Innen három csapattal jutottak tovább a 24 órás döntőbe, amelyet Kecskeméten tartottak meg az egyetem campusán.

A fiatalok 2024. január 26-án délben kezdték a megmérettetést. – Az egész verseny során dolgozniuk kellett egy igen komoly szimulációs projekten, meg kellett tervezniük az egyik szponzor, a Szobi három termékre vonatkozó ellátási láncát a beszállítástól a kész termékek kiszállításáig – számolt be róla Illyés-Móra Patricia. Ez önmagában is nagyon nagy kihívás volt - több csapat nem is fejezte be -, ráadásul közben kisebb-nagyobb egyéb feladatokat is kaptak. A triókat hol szétválasztották egy-egy feladat erejéig, hol több csapatot is összevontak. Rögtön a verseny elején megbontották a háromfős csapatokat: egyikük az egyetem laborját járhatta be, ketten pedig gyárlátogatáson vettek részt két különböző cégnél. A látottakból és hallottakból később online kvízen kellett beszámolniuk. Egyébiránt a 24 órát igen változatos, összetett feladványokkal tették színessé a szervezők.  A résztvevő fiatalok beszámolója szerint volt például csomagolási verseny: egy tojást úgy kellett 5 darab A4-es papírlapba burkolniuk, hogy az minél magasabbról leejtve maradjon ép. Többüknek ez volt a kedvenc feladványa. Komissiózniuk kellett egy ládalabirintusban; dobozokat rendeztek és rögzítettek raklapra; ördöglakatokat kellett kinyitniuk belépőként egy rejtvényhez, és még egy autófékrendszert is össze kellett állítaniuk. Különösen jól ment a hetedik helyen végzett Csipet csapatnak az a feladat, amely során csomagoláshoz használt kartondobozokból kellett kamion makettet építeniük. A modellük kidolgozottságával közönségdíjat is nyertek. – A járművön voltak visszapillantó tükrök, az oldalsó ponyvája elhúzható volt, a hátulját is ki lehetett nyitni – mesélte Izer András, a hetedik helyezett csapat képviseletében. Nem véletlenül ő, hiszen számára ez volt a legkedvesebb feladat. Többüknek nagyon tetszett az utolsó feladat is, amely az összeállított ellátási láncukról készített prezentáció bemutatása volt. Bár akkor már nagyon fáradtak volt, hiszen hősiesen végig dolgozták a 24 órát, nem nagyon vették igénybe a versenyzők számára kialakított pihenőszobát.

A megmérettetésen összességében jól érezték magukat, tetszett nekik a verseny – vallották egyöntetűen a beszámoló fiatalok. Bagosi Dániel a maga részéről elárulta, ha nem lenne idén végzős, jövőre is indulna, de a verseny úgy kimerítette, hogy egyhuzamban 19 órát aludt utána. – Jó tapasztalat volt, szerintem jól beleláttunk egy teljes logisztikai folyamatba – fogalmazott Németh Kíra a Magányos idősek klubja névre keresztelt csapatból.

Jól jönnek majd a fiataloknak az elnyert felvételi plusz pontok is (az első tíz helyezett csapat tagjai 20-20, a 11-20. helyezett csapatok tagjai pedig 10-10 ponttal gyarapodtak), hiszen mind szakirányú továbbtanulásban gondolkodnak, és többen jelölik meg a kecskeméti egyetemet is.

A Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum döntős csapatainak elért helyezései:

7. hely Csipet csapat (Bagosi Dániel, Izer András, Tuba Noel)
11. hely Magányos idősek klubja (Németh Kíra, Gősy Gvendolin, Krausz Gergő)
20. hely Méhész és Tsa Bt. (Héjjas Balázs, Perkátai Ákos, Farkas Patrik)

A Csipet csapat a makettépítési verseny közönségdíját is elhozta

Felkészítő oktatók: Gangel Erika, Illyés-Móra Patricia, Lampek Yvette, Madarász Tímea

Gratulálunk!

 

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva