Kövess minket:
Eseménynaptár
2024. április
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Érettségi után a szakmatanulás mellett döntöttek

Érettségi után a szakmatanulás mellett döntöttek

2024. február 19.

Tanulóinkat kérdeztük, hogy érettségi után miért döntöttek a szakmatanulás mellett, hogy tetszik nekik a választott terület, milyen további terveik vannak.

Biró Benedek, gépgyártás technológiai technikus, 2/14.G

"Az első szakmám asztalos, itt szereztem az Ady Endre Technikumban. Ezt követően érettségi felkészítő képzésen vettem részt a Hunyadi Mátyás Technikumban. Miután letettem az érettségit, a gépészet ágazatban akartam tanulni, mivel ez a terület számomra érdekesebb volt, és úgy gondoltam, hogy jobb a fizetés is. Egyáltalán nem bántam meg a döntésemet, tetszik a szakma. Hozzá tartozik többek között a CNC marógépek beállítása és a programozása is. Duális képzési keretek között egy szekszárdi cégnél tanulok. Hetente egy napot töltünk az iskolában, négyet pedig a munkahelyünkön. Nagyon jól érzem magam, szeretek bejárni, a közösség jó, a munka változatos, sokat tanulok belőle, különösen az alkotó tevékenységeket szeretem. Ma már tulajdonképpen a gyártásban, élesben dolgozom. Ha végeztem, szeretnék továbbra is a cégnél dolgozni. Gondolkodom a szakirányú felsőfokú továbbtanulásban is, de azt már munka mellett szeretném majd folytatni." 


Erős Máté Levente, erősáramú elektrotechnikus, 2/14.G

"A bátaszéki gimnáziumban érettségiztem, és egyetemre szeretnék továbbmenni. Ehhez jól jönnek a szakmatanulással szerezhető plusz pontok, és egy barátom javasolta, hogy vágjunk bele. Most egy osztályba járunk, mindketten heti négy napot egy villanyszereléssel foglalkozó cégnél dolgozunk szakképzési munkaszerződéssel. A légkör többnyire jó, segítőkész a csapat, ami nagy érték. A munkamegosztás is jó, mindenki tudja a feladatát. Az esetek többségében lakossági villanyszerelési, kábelezési, elosztó telepítési munkákat végzek, de dolgoztunk csarnoképítésen is. Továbbra is tervezem, hogy a felsőoktatásban folytatom a tanulmányaimat, az eredeti elképzeléshez képest csak az irány változott: míg korábban a vendéglátás érdekelt, ma már inkább a gépészetben szeretnék tovább haladni, mert megtetszett ez a terület."  

Érettségizőknek ajánlott képzési kínálat

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva